Úvodní stránka

2023-2024

V pátek 22. března do naší školy zavítalo divadlo Sandry Riedlové. Představení O Pejskovi se dětem moc líbilo.
Už 30. ročník školního plesu se uskutečnil v sobotu 9. března ve slavnostně vyzdobeném sálu rudíkovské sokolovny.
V pátek 23. února 2024 navštívila naši školu lektorka s programem o třídění a recyklaci odpadu.
V úterý 6. února proběhla na naší škole tradiční soutěž v přednesu básní, které se zúčastnilo 36 dětí z 1. – 5. ročníku. Porota vybrala nejlepší recitátory z jednotlivých kategorií:
Školní jídelna oznamuje změnu v nastavení pravidel odhlašování/přihlašování pondělní stravy. Více uvnitř článku.
Ve čtvrtek 25. ledna se zúčastnili naši prvňáčci programu s názvem: Než si ukrojíme krajíc chleba.
V poslední školní den roku 2023 proběhlo v našem vestibulu tradiční zpívání vánočních písniček a koled. Za účasti všech dětí mateřské školy, žáků základní školy, učitelů a nespočtu rodičů jsme společně vstoupili do krásného vánočního období.
Žáci 5. a 6. ročníku navštívili předvánoční Brno a prohlédli si expozici Fauna Moravy v Moravském zemském muzeu.
Žáci 8. a 9. třídy v rámci výuky informatiky provedli průzkum provozu na silnici 360 v blízkosti školy.
Radostí a klidem prozářené Vánoce Vám přeje ZŠ L. Svobody a MŠ Rudíkov.
V úterý 5. prosince zavítal do školy svatý Mikuláš se svou čertovskou družinou a anděly. V průběhu dopoledne navštívil všechny třídy.
První adventní neděli jsme společně prožili s rodiči, prarodiči, absolventy školy a mnohými dalšími návštěvníky na školní akci ve stylu adventního jarmarku a tvořivých dílniček.
S opravdu originálními a neotřelými "batůžky" přišli v úterý 21. listopadu do školy naši žáci.
Téměř tři měsíce se naši prvňáčci prokousávali prvními písmenky, začali je skládat do slabik a do prvních slov. Ve středu 22. listopadu 2023 se rozloučili s Živou abecedou a slavnostně dostali svůj nový Slabikář.
V říjnu do naší školy zavítalo z města Hradec Králové Divadélko pro školy. V tělocvičně školy sehráli dva skvělí herci představení pro žáky.
Další ze série tematických dnů projektu „Hrdá škola“ byl zasvěcen společenskému oblečení. V úterý 17. října jsme se tedy téměř všichni svátečně oblékli a vyrazili do školy užít si tzv. Den v gala.
V pátek 13. října se vydali žáci 6. až 9. ročníku do Velkého Meziříčí, kde zhlédli divadelní muzikál místního ochotnického souboru, Divadla Ikaros, Největší showman.
Ve čtvrtek po první vyučovací hodině žáci 4. a 5. ročníku odjeli do nedalekých Balin, aby se zde zapojili do výukového programu Podzim v zahradě.
V pátek 6. října se třeťáci vypravili do ekocentra Ostrůvek ve Velkém Meziříčí na environmentální program Podzim v zahradě.
Ve středu 27. září se naše škola naplnila v rámci projektu Hrdá škola spoustou školníků.
V úterý 26. září se naši prvňáci a druháci vydali na exkurzi do Ratibořic. Čekala je návštěva kozí farmy.
V pátek 22. září žáci 5. ročníku v rámci vlastivědného učiva navštívili naše okresní město Třebíč, aby se s tímto krásným městem osobně seznámili.
Přivítat podzim v Pavlovských vrších na Pálavě vyrazila dvacítka dětí společně s rodiči a prarodiči v sobotu 23. září 2023.
Ve čtvrtek 21. září jsme se se žáky 7., 8. a 9. ročníku, tedy se všemi, kteří se učí němčinu, vydali do rakouského hlavního města Vídeň.
V úterý se konal školní turnaj ve hře zvané KUBB. Celkem se zúčastnilo 10 tříčlenných týmů, které se postupně utkaly systémem každý s každým.
V rámci projektu zdravá škola se v pondělí 11. 9. 2023 uskutečnila soutěž s názvem Basketmánie.
Podle rozdaných soutěžních karet prošlo letošní cestu Pohádkové školy devadesát dětí. Všechny statečně plnily úkoly u Bílé paní, v Mickeyho klubíku, vodníků, lesní víly, námořníků, indiána, piráta, Makové panenky a Motýla Emanuela...
Děti, žáci a zaměstnanci Základní školy Ludvíka Svobody a Mateřské školy Rudíkov zahájili společně 4. září 2023 nový školní rok. MŠ bude navštěvovat 64 dětí ve třech třídách, ZŠ 175 žáků v devíti ročnících.
ZŠ zahájí svoji činnost ve školním roce 2023/2024 4. září v 7.20 hod. pro všechny ročníky a oddělení školní družiny. MŠ zahájí svoji činnost ve školním roce 2023/2024 4. září v 5.45 hod. pro všechny třídy.
ZŠ a MŠ Rudíkov ve spolupráci s obcí Rudíkov a spolkem Pomoc škole vás zvou do Pohádkové školy. Více info v přiložené pozvánce.
V pondělí ráno jsme se sešli v plném počtu, seznámili se společně s tématem a co nás čeká tento den. Děti byly dopoledne rozděleny do týmů a následně si malovaly látkové šátky.
Celý týden jsme se věnovali tématu Asterix a Obelix. Již od pondělí probíhalo pletení náramků, košíků, malování na kamínky a vytváření obrázků pomocí škrabací techniky.
V pondělí jsme přivítaly děti na příměstském táboře s názvem Zlaté české ručičky. Dopoledne jsme strávili ve školní družině seznamovacími hrami, díky kterým se děti lépe poznaly.
První den jsme zahájili tradičními seznamovacími hrami. Roztály ledy, všichni jsme se naučili jména ostatních a mohli pokračovat po zbytek dne v pohodových hrách. Klidnější poobědový čas jsme využili na tvoření vlajek a pokřiků.
Uplynulý školní rok naše škola zakončila - jako již tradičně - ve školní jídelně.
Poslední středa a čtvrtek školního roku byly ve znamení pohybu...

Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru