Úvodní stránka

2022-2023

V úterý 20. června 2023 se dočkali i žáci sedmého ročníku a vydali se na dvoudenní výlet do Olomouce.
Ve středu 21.6.2023 se v rámci projektu Zdravá škola, konal florbalový turnaj pro přihlášená družstva z prvního stupně naší školy. Ve dvou kategoriích, systémem každý s každým se proti sobě postavilo celkem šest týmů.
Na okrasných vyvýšených záhonech při vstupu do školy nám úspěšně přezimovaly trvalky, žáci je dosázeli letničkami a záhony zase hýří barvami. Na ostatních záhonech se starají o bylinky.
Zájemci o přírodovědné doučování vyrazili za poznáním do Dolňáku. Pozorovali ptačí druhy, do cesty se jim dostala ropucha obecná, v celé své kráse se představil brouk krasec měďák a mravence lesní si prohlédli za pomoci exhaustorů.
Žáci 6. třídy si v hodinách fyziky procvičili svoje dovednosti při sestavování různých obvodů, např.: vypínač řízený zvukem, hudební zvonek u dveří, světelný vypínač, lampa a vrtule…
Ve čtvrtek 15. a pátek 16. června přednesli žáci 9. ročníku závěrečné prezentace.
Úterý 13. června strávili žáci 6. a 7. ročníku ve Velkém Meziříčí. Jejich první kroky vedly k zámku, kde si šesťáci prošli prohlídkovou trasu A a sedmáci se zúčastnili programu muzea „Vidět, slyšet, kreslit, psát“, zaměřeného na kaligramy.
V sobotu 3. června uspořádala naše škola ve spolupráci s cestovní agenturou Uchytil zájezd ke Dni dětí do jednoho z nejnavštěvovanějších turistických míst na Moravě – zlínské zoologické zahrady.
Ráno 25.5.2023 se všichni páťáci sešli v Třebíči na autobusovém nádraží, aby navštívili naši stověžatou Prahu. Hlavním cílem byl Vyšehrad a prohlídka Národního divadla.
Pondělí 29. května 2023 bylo pro žáky 5. až 9. ročníku výjimečné, naši školu navštívil bývalý žák Ondřej Zmeškal.
Ve středu 24.5.2023 se konaly soutěže v jízdě na koloběžce. Na závodníky celkem čekalo 7 disciplín.
Autorské čtení s panem Josefem Benešem, autorem knížek o Meďanovi a Koumenovi, se konalo v úterý 16. 5. 2023. Besedy se zúčastnily všechny děti od 1. do 5. třídy.
Na plavbu po Dalešické přehradě se vydali prvňáci společně s druháky v pátek 12. května 2023. Během plavby lodí z Kramolína pod Wilsonovu skálu a zpět stihly děti uklidit kajutu, nakoupit suvenýry a také vyhlížet pirátskou loď s názvem Modrá želva.
V pátek 12. května se v sále Krajského úřadu v Jihlavě uskutečnilo krajské kolo soutěže Lesnictví a zemědělství na Vysočině. Naši školu reprezentovali Gabriela Teplá a Tomáš Mayer.
Hmyzí domečky, ptačí budky a krmítka, poličky ze dřeva – chlapci z 6. a 7. třídy jsou v žákovské dílně jako doma. Výrobky pak udělají parádu a radost nejen fauně, ale snad i rodičům a prarodičům.
Žákyně 8. a 9. třídy jsou šikovné nejen při výrobě hmyzích domečků, ale také s háčkem v ruce. Řetízkové očko, krátký sloupek, dlouhý sloupek …. – to vše hravě zvládají.
Tak i na okresním kole to "cinklo" a hoši vybojovali krásné druhé místo.
Opět po roce se žák 5. ročníku David Šula zúčastnil z vlastní iniciativy a ve svém volném čase Matematického korespondenčního semináře pořádaného ZŠ M. Horákové z Hradce Králové.
Na fotbalovém turnaji hoši skvěle reprezentovali naši školu.
V pátek 21. dubna se žáci 8. a 9. ročníku vydali na exkurzi do želivského kláštera a podzemí v Jihlavě.
Na jarní výlet se v sobotu 22. dubna 2023 vypravilo 24 dětí společně s rodiči. Cílem výletu, který byl tradičně organizovaný v rámci projektu ZDRAVÁ ŠKOLA 2023, byl nejvyšší vrchol Jihlavských vrchů.
Radost ze čtení sdíleli opět druháci společně s páťáky ve čtvrtek 20. dubna 2023. Probíhala totiž tradiční jarní akce s názvem Literární noc 2023.
Na sobotu 22. dubna letos připadl Den Země, který je celosvětovou událostí zaměřenou na ochranu a podporu životního prostředí. I naši žáci 5. až 9. ročníku přispěchali se svou troškou do mlýna a ve čtvrtek 20. dubna vyrazili do okolí sbírat odpadky...
Ve čtvrtek 13. dubna navštívili žáci 6. ročníku v rámci hodin českého jazyka a literatury Obecní knihovnu v Rudíkově. Zde nás velmi mile přivítala paní knihovnice Petra Robotková, která nás zasvětila do tajů této instituce.
V úterý 4. dubna se žáci 5. až 9. ročníku zúčastnili divadelního představení s názvem „Trapas nepřežiju aneb Ten řízek nezvedej!“
Velkým dnem byla pro předškoláky středa 5.4.2022 - absolvovali zápis do 1. ročníku. Prokázali velkou šikovnost. Všichni se do školy moc těší.
Druháci v hodinách českého jazyka a hudební výchovy nacvičili pohádku O dvanácti měsíčkách. Macechu s Holenou se rozhodli nenechat umrznout, a tak pohádce vymysleli trochu jiný konec.
Ve středu 29. března jsme se za mrazivého rána vydali místní lokálkou romantickou krajinou do Velkého Meziříčí. Náš plánovaný program byl rozmanitý.
Vydejte se s námi na výšlap do jarní přírody směr Přírodní rezervace Velký Pařezitý rybník a Javořice (837 m n. m.). Informace uvnitř článku.
V pondělí 20. března navštívilo šest žáků naší školy slavnostní vyhlášení výsledků šestého ročníku literární soutěže Mladý spisovatel v DDM Třebíč. Hlavním hostem celé akce byl pan Michal Miki Lukáč, který je principálem třebíčského divadelního souboru.
...který se bude konat v úterý 21. března 2023 od 7:20.
Příjemná hudba, plesové oblečení a hlavně dobrá nálada ovládly v sobotu 4.3.2023 slavnostně vyzdobený sál rudíkovské sokolovny. A proč ne – vždyť se konal již 29. ročník školního plesu.
V pondělí 27. února nechali žáci 7.–9. ročníku aktovky a školní potřeby doma a vyrazili na exkurzi do Brna.
Může mít mléko různou podobu? Uměli bychom si nadojit mléko? Vyrobit máslo? Za pomoci všech smyslů si děti vyzkoušely různé aktivity...
Ve středu 15.2.2023 jsme splnili další výzvu projektu Hrdá škola, Den šílených účesů, která zpestřila běžný školní den a při níž jsme zažili plno úsměvných situací.
Na základě žádosti Odboru sociálních věcí, oddělení sociální kurately pro děti a mládež rozšiřujeme povědomí o problematice kratomu a jeho užívání dětmi. Tým pro mládež SVI Třebíč vytvořil k tomuto tématu informační leták, určený primárně pro rodiče dětí
Masopust, čas karnevalů, rejdění a dovádění. Takové to bylo i ve školní družině.
Pro objednávání/odhlašování stravy byl již pro MŠ spuštěn internetový portál strava.cz. Pro ZŠ bude systém spuštěn během příštího týdne.
Druhé pololetí zahájily děti z 1. stupně společným setkáním ve čtvrtek 2. 2. 2023. Konalo se totiž školní kolo recitační soutěže.
Minulý týden proběhla ve školní družině akce Sportujeme na sněhu z projektu Zdravá škola 2023.
Základní škola Ludvíka Svobody a Mateřská škola Rudíkov a spolek Pomoc škole Vás srdečně zvou na 29. školní ples, který se bude konat v sobotu 4. března 2023 od 20 hod. v sokolovně a hostinci U Kostela v Rudíkově.
V rámci dvou projektových dnů, které proběhly ve 2. třídě v listopadu a lednu, se z kluků a holek stali stavitelé měst a věží. Hlavním cílem těchto programů Malé technické univerzity je podpořit technické a logické myšlení.
Čtvrteční odpoledne jsme si ve všech třech odděleních ŠD zpestřili návštěvou kouzelníka DUO WALDINI.
I další výzvy projektu Hrdá škola jsme se zúčastnili s grácií. Naši školu ve čtvrtek 19.1.2023 zaplnila dvojčata podobná nejen vzhledem, ale i chováním, chůzí, vyjadřováním apod.
Vzhledem k neustálému zdražování potravin v ČR a na to navazující inflaci koruny byla i naše jídelna nucena přistoupit ke zvýšení cen obědů pro strávníky a celodenní stravy u dětí v MŠ.
Divadlo Koník potěšilo v pondělí 16.1.2023 kluky a holky ze školky a 1.–5. třídy naší školy.
Zdravíme z třetího oddělení školní družiny. Dva týdny máme již za sebou a pěkně jsme si je užili.
V úterý 20.12.2022 proběhlo ve škole další soutěžení v rámci desetiboje.
Radostí a klidem prozářené Vánoce Vám přeje ZŠ L. Svobody a MŠ Rudíkov.
Už podruhé se v úterý 13.12.2022 vypravili druháci naší školy do Muzea Vysočiny v Třebíči. Tentokrát na edukační program spojený s výstavou Vánoční čas.
Ve středu 14.12.022 se konal turnaj ve stolním tenisu. Tentokrát určený žákům prvního stupně naší školy.
V pátek se v Pelhřimově konalo krajské kolo ve florbalu v kategorii určené hráčům 6. a 7. tříd základních škol. Za vydatné podpory žáků z naší školy, kteří našemu týmu udělali takřka domácí prostředí jsme se mezi vítězi okresů rozhodně neztratili...
Přijměte srdečné pozvání na vánoční koncert v rudíkovském kostele. Podrobnosti na plakátu.
Ve středu 30.11.2022, pokračoval třetí soutěží školní desetiboj. Soutěžilo se ve šplhu na tyči.
V úterý 29.11.2022 se na ZŠ Horka – Domky konalo okresní kolo mladších žáků ve florbalu, ve kterém se zúčastnily vítězné týmy okresních kol a pořádající školy. Našemu družstvu se podařilo obhájit loňské vítězství.
Ve čtvrtek 24.11.2022 vycestoval do Třebíče na okrskové kolo náš druhý výběr, složený se žáků osmého a devátého ročníku. Turnaj se opět konal na ZŠ Horka – Domky.
Naši školu navštívil Mikuláš v doprovodu andělů a čertů. Po škole je provázeli žáci devátého ročníku.
Nedělní odpoledne 27. listopadu byla naše škola netradičně otevřena dětem, ale i jejich rodičům. Všichni měli plné ruce práce. Proběhlo totiž další adventní tvoření...
S ukázkou výcviku psů k nám přijeli v pátek 18. listopadu příslušníci Vojenské policie AČR.
Ve středu 9.11.2022 nás navštívil s preventivními programy npor. Hlouch z Obvodního oddělení PČR v Třebíči.
Dvě různé přednášky připravili příslušníci KVV Jihlava v pátek 18.11.2022 žákům 6., 8. a 9. ročníku.
V úterý 22.11.2022 se konalo okrskové kolo ve florbale.
V pondělí 21.11.2022 se 3. třída vypravila vlakem do Velkého Meziříčí, aby si užila program, který se zabýval tajemnými bytostmi adventního času.
Ve středu 16.11.2022 se uskutečnil turnaj ve stolním tenise - pro žáky 6. až 9. ročníku.
Podruhé k nám zavítala antropoložka, paní Sandra Sázelová, aby nám popovídala o svých dobrodružných expedicích na Sibiř a přiblížila život kočovných Něnců – malé etnické skupiny v Rusku.
Žáci 3., 6. a 7. třídy se ve dnech 2. až 4. 11. 2022 stali hlavními aktéry projektových dnů na téma „Badatelství“. Tato metoda jim napověděla, jak klást vědeckou otázku a vysvětlila jim, co to je hypotéza.
V pátek 4. listopadu se uskutečnilo krajské kolo 15. ročníku Logické olympiády pořádané Mensou ČR, jejímiž dlouholetými partnery jsou Nadace manželů Kellnerových a škola Open Gate v Babicích u Říčan.
Další ze série tematických dnů projektu „Hrdá škola“ byl zasvěcen společenskému oblečení.
...nebo-li "Příprava Obyvatel K Obraně Státu" je nedílnou součástí plánování obrany státu. Proto za námi do školy přijel ve čtvrtek 13. října 2022 tým příslušníků Krajského velitelství Jihlava a Zásobovacího úseku Dobronín.
„Kdo nebyl v Praze, jako by nežil.“ Tuto otřepanou frázi si k srdci vzali žáci devátého ročníku a v úterý 11. října vyrazili v šest hodin ráno z třebíčského nádraží poznávat krásy hlavního města.
Ve čtvrtek 6.10. odložili žáci 5. a 6. ročníku učebnice a vyrazili do jihomoravské metropole.
A je to tady zase, říjen utekl jako voda. To, že jsou v klubu děti velmi šikovné, už vím dlouho, ale opět mě překvapily svou kreativitou a fantazií. Dětem z klubu rozhodně nechybí.
Ve středu 19. 10. 2022 se konal na naší škole turnaj ve hře zvané KUBB. Tato tradiční švédská hra pochází z Gotlandu, malého ostrova uprostřed Baltského moře.
Do šesté třídy v pondělí 31. října zavítala antropoložka z Archeologického ústavu AV ČR, paní Sandra Sázelová, která si pro žáky připravila zajímavé povídání o životě lovců mamutů.
V pátek 21.10.2022 zavítal na naši školu pan major Balík.
V úterý 4. října 2022 se konala druhá soutěž školního desetiboje, kterou byl běh do schodů.
Žáci 1. ročníku spolu s dětmi z MŠ zhlédly film „Barney a Beenie – Velké podmořské dobrodružství.“
S novým školním rokem jsou tu opět i nové výzvy projektu Hrdá škola. První, která nás čeká už příští pátek, je SUIT-UP DEN, tj. DEN V GALA.
Na čtvrteční odpoledne 29.9.2022 jsme připravili zdravou přesnídávku a ochutnávku čajů – tentokrát pro druhý stupeň. S ochutnáváním nám pomohla i školní družina.
V pátek 23.9.2022 odpoledne si osm odvážlivců přišlo zasoutěžit v této netradiční hře. Za krásného počasí se nejdříve utkali ve dvou skupinách a následně o umístění.
Konečně září! Zdravím všechny fanoušky dětského klubu, hlavně nové děti, které se přihlásily do Dětského klubu.
Úterní dopoledne 20.9.2022 jsme prožili v duchu myšlenky Vaříme a jíme zdravě. Přípravu zdravé svačinky zvládli žáci prvního stupně na jedničku.
Jarní výlet rodičů s dětmi do Přírodní rezervace Maštale v Pardubickém kraji se vydařil, a proto jsme se na rozloučení s létem do této lokality vypravili opět.
Co je demokracie? Jaké jsou její nástroje a principy? Máme nějaká práva nebo povinnosti? Co znamená být aktivním občanem?
Ve čtvrtek 15.9.2022, se uskutečnil turnaj v košíkové, kterého se celkem účastnilo 7 týmů. K pěti chlapeckým týmům se přidaly i dva týmy děvčat.
V rámci celoškolního projektu Zdravá škola se v pátek 9.9.2022 v tělocvičně školy uskutečnil turnaj čtyřčlenných týmů. Ty se utkaly mezi sebou systémem každý s každým.
Kluci a holky z prvního stupně naší školy navštívili v úterý 13. září a ve středu 14. září kozí farmu – Dvůr Ratibořice. Za kozami vyjeli v rámci projektu ZDRAVÁ ŠKOLA 2022.
​Vážení rodiče, vydejte se s námi do podzimní přírody směr přírodní rezervace Maštale a rokokový zámek v Nových Hradech (Pardubický kraj). Informace uvnitř článku, přihlášky zasílejte co nejdříve. Pěkný podzim a na viděnou se těší Šárka Uhrová
Děti, žáci a zaměstnanci Základní školy Ludvíka Svobody a Mateřské školy Rudíkov zahájili společně 1. září 2022 nový školní rok. MŠ bude navštěvovat 67 dětí ve třech třídách, ZŠ 180 žáků v devíti ročnících.
ZŠ zahájí svoji činnost ve školním roce 2022/2023 1. září 2022 v 7.20 hod. pro všechny ročníky, oddělení školní družiny i dětský klub. MŠ zahájí svoji činnost ve školním roce 2022/2023 1. září 2022 v 5.45 hod. pro všechny třídy.
Od 1. 9. 2022 dojde k navýšení cen obědů pro všechny kategorie strávníků.

Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru