Úvodní stránka

2020-2021

První den našeho tábora nám počasí nepřálo, a tak jsme s dětmi trávili celé dopoledne v tělocvičně. Po obědě jsme děti rozdělili do tří týmů a všichni dostali celotýdenní úkol - vyrobit na velkém kartonu model farmy.
Konec léta se neúprosně blíží, a tak jsme si předpolední týden chtěli pořádně užít. Kde víc si užijete zábavy a smíchu, než v cirkuse? Každý z nás aspoň jednou nějaký cirkus navštívil a určitě žádný z nich nebyl stejný.
Jako každý první den jednotlivých turnusů, ani nás neminulo pondělní testování na nemoc COVID – 19. Pak následovalo lepení a skládání papírových pruhů k výrobě 3D dinosaura.
První srpnový týden se nesl v duchu domácích mazlíčků. Hned v pondělí jsme si děti otestovaly na nemoc COVID 19 a nic nám nebránilo se pustit do různých aktivit. Po svačině jsme si do skleněného květináčku zasázeli netřesky a malovali na kamínky.
Při zahájení naší společné cesty do vesmíru bylo nutné, aby si děti vytvořily svůj vlastní cestovatelský skafandr. Proto jsme s nimi první den vyráběli batikovaná trička, která měla tento nutný oblek symbolizovat.
V pondělí se všechny děti otestovaly na onemocnění COVID 19. Během ranního scházení si prozatím mohly malovat, vyškrabávat obrázky, pak jsem se všichni seznámili. Cílem naší dopolední procházky byl rybník Visílka a přilehlá rozhledna.
V pondělí 12.7.2021 jsme přivítaly děti na příměstském táboře s názvem Sportovní dovádění. Jelikož nám to počasí dovolilo, vyrazili jsme ven. Celé dopoledne nás čekaly seznamovací hry, kde jsme se všichni naučili jména a oblíbené věci a aktivity druhých.
První letošní příměstský tábor nesl název Karneval v Riu. Tento turnus byl z důvodu státních svátků zkrácený na 3 dny. První den jsme se všichni navzájem seznámili. Poté jsme dětem upřesnily program následujících dnů.
S koncem školního roku jsou tu opět i školní výlety. Pro nejstarší žáky naší školy se jednalo o ten poslední společný. Abychom si ho pořádně užili, vyrazili jsme rovnou na čtyři dny do Kladského pomezí.
Sedmáci středu 23.6.2021 strávili na výletě.
Ve čtvrtek 17. června 2021 vyrazili druháci na výlet do nedaleké Třebíče. Nejprve navštívili muzeum, které sídlí v budově zámku. Sympatická Šebestová s kouzelným sluchátkem provedla děti v rámci programu S pohádkou po muzeu téměř všemi expozicemi muzea.
Ve čtvrtek 10.6.2021 proběhla motivační část zápisu předškoláků do 1. ročníku.
V pondělí 31. května navštívili žáci 6. ročníku v rámci hodin českého jazyka a literatury Obecní knihovnu v Rudíkově.
Naše škola byla vybrána do programu „Kompostování do škol“.
Matematický klokan je matematická soutěž původem z Austrálie, která se v současnosti organizuje ve více než třiceti zemích světa včetně České republiky, kde je pořádána Jednotou českých matematiků a fyziků ve spolupráci s Katedrou matematiky PdF UP...
Spouštíme přihlašování na letní příměstské tábory. Doufáme, že doba letních prázdnin bude již pohodová a bez epidemických omezení!
Dětem pracovníků IZS a krizové infrastruktury, které jsou žáky 1. stupně ZŠ a vztahuje se na ně rotační výuka, je mimořádným opatřením MZd povolena osobní přítomnost ve školní družině, a to v týdnech, ve kterých v jejich třídě probíhá distanční výuka.
Jak bude probíhat? Podívejte se na letáky pro žáky a rodiče a také na video.
Mgr. Jan Kratochvíl, bývalý žák naší školy, přeložil nejstarší dochovanou školní kroniku z let 1812 - 1876.
Žák 4. ročníku Štěpán Mutl se zúčastnil soutěže Mladý spisovatel, kterou již čtvrtým rokem organizuje Dům dětí a mládeže Třebíč. Letos z důvodu epidemiologické situace proběhla soutěž online.
Na základě špatného vývoje epidemiologické situace s nemocí Covid-19 dochází ke změnám termínů přijímacího řízení pro žáky 9. ročníků. 1. termín – 3. 5. 2021 od 8:30 2. termín – 4. 5. 2021 od 8:30
S ohledem na mimořádná opatření vlády k ochraně obyvatelstva v souvislosti s onemocněním Covid-19 proběhne zápis k povinné školní docházce v souladu s právními předpisy, ale s upuštěním od některých tradičních postupů.
Do dalšího období činnosti školské rady (2021 – 2023) byly z řad zákonných zástupců zvoleny Mgr. Marcela Trnková a Irena Číhalová, DiS. Gratulujeme a těšíme se na spolupráci! Mgr. Martin Suk, ředitel školy
Na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví čj. MZDR15757/2020-44/MIN/KAN se s účinností od 25. února 2021 od 00:00 hod. do odvolání zakazuje všem osobám ve škole pohyb a pobyt bez ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa), kterým je
Zápis do 1. třídy pro školní rok 2021/2022 by měl v naší škole proběhnout ve čtvrtek 8. dubna 2021 od 13 do 17 hodin. Jakou formou budou zápisy probíhat, dosud nevíme. Bude záležet na vývoji epidemiologické situace a pokynech MŠMT.
Mgr. Jan Kratochvíl, bývalý žák naší školy, absolvent Masarykovy univerzity, obor archivnictví, ve svých volných chvílích přepsal do digitální podoby školní kroniky z let 1876 - 1953.
(zdroj: Doporučení pro školy k hodnocení na vysvědčení za 1. pololetí 2020/2021 – MŠMT a ČŠI, 4. 1. 2021)
Oznamujeme rodičům, že po dohodě se zřizovatelem bude mateřská škola v době pololetních (29. 1. 2021) a jarních prázdnin (1. – 5. 2. 2021) uzavřena. Provoz bude opět zahájen v pondělí 8. 2. 2021. Mgr. Martin Suk, ředitel školy
Vážení rodiče a žáci 9. třídy, blíží se konec 1. pololetí školního roku 2020/2021. Vzhledem k situaci, která přetrvává v ČR v souvislosti s Covid-19, uvádím několik důležitých informací k vyplňování přihlášek, jejich odevzdávání a přijímacímu řízení.
I letošní deváťáci si pořídili trička a mikiny, které jim budou připomínat léta strávená na naší škole. Můžete se podívat, jak jim to v nich sluší.
I v letošním roce se naše škola zapojila do mezinárodního, česko-slovenského, projektu „Záložka do knihy spojuje školy – Záložka do knihy spaja školy“.
Upozorňujeme rodiče dětí, že v posledních dvou dnech se k nám dostaly informace o podezřelých vozidlech jezdících po Rudíkově.
Vážení rodiče, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy kvůli epidemii Covid-19 prodloužilo vánoční prázdniny. Žáci půjdou do školy naposledy v pátek 18. prosince 2020.
Tělocvična je pro veřejnost od 18. 12. 2020 do odvolání uzavřena.
V pátek 4. prosince i přes veškerá omezení naši školu navštívil Mikuláš. Sice jen s jedním andělem a jedním čertem, ne jako tradičně s početnou čertovskou cháskou. Mikuláš se v každé třídě vyptal na chování dětí, poslechl si připravené básničky a po jeho
Do školy bude chodit každý týden celý první stupeň (1. – 5. ročník) + žáci 9. ročníku. Výuka tělesné výchovy je zakázána – bude nahrazena jiným programem. V hodinách hudební výchovy je i nadále zakázáno zpívat.
Od středy 18. 11. 2020 se obnovuje povinná prezenční výuka pro žáky 1. a 2. ročníku za těchto podmínek:
Zdravím všechny děti, rodiče a další příznivce dětského klubu. Máme za sebou měsíc říjen. S dětmi jsme si naplánovali zase celou řadu aktivit. Hodně času děti trávily na čerstvém vzduchu. Nejraději mají kluci a holky pohybové aktivity venku.
Od 2. 11. 2020 naše škola do odvolání pokračuje distanční formou výuky.
Ve středu 7. října 2020 děti ze školní družiny vyrazily do ekocentra CHALOUPKY v Kněžicích.
Ve čtvrtek 8.10.2020 se konala poslední soutěž v rámci projektu Zdravá škola 2020, a to kolobrnda.
od 14. října do 1. listopadu 2020
V sekci Základní škola/dokumenty byla zveřejněna Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2019/2020.
V pátek 2.10.2020 na naši školu zavítal spolek Seiferos. I přes chladné mlhavé počasí žáci shlédli řadu opeřenců a vyslechli mnoho informací o nich.
Spouštíme přihlašování na podzimní příměstský tábor, který proběhne v naší škole 29. - 30. 10. 2020.
Dle nařízení č. 11/2020 Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina se sídlem v Jihlavě se od pondělí 5. 10. 2020 do neděle 18. 10. 2020 omezuje provoz naší školy takto:
Zdravím všechny příznivce dětského klubu! Jsem ráda, že jsme se v novém školním roce sešli v tak hojném počtu...
|Ve středu se uskutečnil v rámci projektu ZDRAVÁ ŠKOLA 2020 tzv. Rudíkovský opičák. Pro žáky byly nachystané dvě paralelní dráhy a nasazené dvojice soutěžily mezi sebou.
Proti šikaně tancem v pátek 26. září bojovali v tělocvičně všichni žáci naší školy při stejnomenném preventivním programu pod vedením paní Morcové, lektorky pražské konzervatoře.
Ve čtvrtek 24. září 2020 se v rámci projektu Zdravá škola 2020 uskutečnily zápasy v softbalu výběrů tříd. V prvním utkání jednoznačně přehrálo družstvo žáků a žákyň devátého ročníku své o rok mladší spolužáky.
Do ekocentra Chaloupky Kněžice vyrazila v úterý 22. 9. 2020 padesátka dětí 2., 4., a 5. ročníku naší školy. V příjemném prostředí strávily celé dopoledne a rozhodně se nenudily.
Od 14. září jsme mohli obdivovat ve vstupní části školy na mramoru výstavku podzimních plodů (jablka, hrušky, švestky, kukuřice, rajčata, papriky, dýně, cukety apod.), ale i květin (jedlé květy řeřišnice) a kořenů (kořenová zelenina).
KAMARÁDSTVÍ JE NADE VŠE a KRÁST SE NEMÁ – to jsou prastará moudra, která si připomenulo 100 dětí 1. – 5. třídy naší školy na divadelním představení Poklad kapitána Baltazara aneb Kdo se bojí, nesmí na moře!
Ve středu 16. 9. se v rámci projektu ZDRAVÁ ŠKOLA 2020 konala soutěž ve fitness.
Z důvodu nepříznivého vývoje epidemiologické situace se sobotní Pohádková cesta ruší! Děkujeme za pochopení.
V pátek 11. září se v naší škole v rámci projektu Zdravá škola 2020 uskutečnil projektový den Na den záchranářem.
Ve středu 9. září naši školu navštívili dva ambasadoři projektu Vzpoura úrazům – Jarmila a Zbyněk. Byli vstřícní, sympatičtí, sportovně založení, lišili se od nás jen v jedné věci – jsou již několik let připoutáni na invalidní vozík…
Plný autobus nadšených milovníků přírody vyrazil v sobotu 5. 9. 2020 na turistický výlet do malebné části CHKO Žďárských vrchů.
Ve čtvrtek 3. září se uskutečnil turnaj v přehazované, kterého se celkem zúčastnilo jedenáct dvojic.
Náš příměstský tábor, který se konal v termínu 24.8. – 28.8., nesl název Letem světem. Tento název jsme zvolili, jelikož jsme celý týden s dětmi cestovali po různých světadílech. Začínali jsme na Antarktidě.
Od pondělí 7. 9. spouštíme přihlašování do zájmových kroužků (jejich seznam naleznete v sekci Základní škola/zájmové kroužky na našem webu). Přihlašovat žáky mohou rodiče přes e-podatelnu na webu, případně žáci sami do formulářů umístěných ve vestibulu.
Žáci a zaměstnanci Základní školy Ludvíka Svobody zahájili společně 1. září 2020 nový školní rok. V letošním roce bude naši základní školu navštěvovat 172 žáků v 9 třídách.
V zájmu ochrany majetku a zdraví žáků je škola zabezpečena proti vniknutí cizích osob do jejích prostor. Při vyzvedávání žáků ze školní družiny a dětského klubu nebude zákonným zástupcům umožněn vstup do budovy školy.
Předposlední turnus našich příměstských táborů byl o cestování časem. Stejně jako naši cestovatelé si představte, že jste v budoucnosti, zhruba v roce 2030. Jaký bude náš svět? Jací budete vy?
Vážení rodiče, milí žáci, seznamte se prosím s úvodními informacemi, podle kterých bude probíhat činnost naší školy od 1. 9. 2020 (podle tzv. Manuálu MŠMT ze 17. 8. 2020):
Zveřejňujeme nabídku kroužků pro nový školní rok. Termín pro přihlašování bude včas oznámen.
Druhý srpnový týden s tématem Řemeslo má zlaté dno jsme se hned s velkým nadšením vrhli do pletení košíků z papírových ruliček a ještě pletli náramky z mulinky.
Hned v pondělí po vzájemném seznámení se děti vrhly do pletení papírových košíčků, tuto činnost měly k dispozici během celého týdne.
První den tohoto tábora jsme jako minulý týden rozdělily děti do tří skupin - policie, hasiči a doktoři.
Náš první indiánský den jsme děti rozdělily do tří týmů (kmenů). Každý kmen si vymyslel název týmu, název své indiánské vesničky, symbol jejich kmene a přezdívku každého člena týmu. Toto všechno děti namalovaly na velký papír.
Druhý týden letních příměstských táborů jsme pojmenovali "S dědou na farmě." Hned v pondělí jsme se všichni seznámili, určili si pravidla i to, co nás celý týden čeká. Vyrobili jsme si šneky z dřevěných koleček pomocí temperových barev a tavné pistole.
První turnus příměstského tábora se jmenoval Na pustém ostrově. Začali jsme povídáním o pirátech. Společně vyrobili žraloky, kterým se otevírala ústa. Kdo chtěl, měl možnost si vyrobit i piráta.
Informace o dění ve škole, uplynulých i plánovaných akcích nyní můžete čerpat i na Facebooku. Jejich název je "ZŠ L. Svobody Rudíkov". Dejte "lajk", sdílejte, doporučte známým a budete mít vždy čerstvé informace o dění v naší škole.

Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru